Σεζόν: 5 λόγοι που ευτυχώς την απορρίψατε φέτος το καλοκαίρι

Ήρθε πάλι το καλοκαίρι και όλο και περισσότεροι συνάδελφοι Chefs, σας αφήνουν πίσω στην πόλη και καταφεύγουν για σεζόν σε νησιά και γενικότερα σε θερινούς προορισμούς. Ο Ιούνιος, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι και οι τρεις άκρως απαιτητικοί μήνες για τη σεζόν, ενώ για πολλούς, ενδεχομένως, η συγκεκριμένη διαδικασία, ίσως, να ξεκινά από το Μάη και να ολοκληρώνεται στα μέσα του φθινοπώρου, ενώ για κάποιους άλλους συναδέλφους σας, το πρόγραμμα της σεζόν να είναι ακόμα πιο απαιτητικό. Αφού, μπορεί να φεύγουν το Μάρτη και να λείπουν ένα ολόκληρο εξάμηνο.

Η σεζόν είναι πραγματικός εφιάλτης για πολλούς Chefs. Τα χρήματα πλέον δεν είναι όσο καλά συνήθιζαν να είναι στο παρελθόν, οι ώρες εργασίας είναι άπειρες και οι συνθήκες εργασίας δεν φημίζονται για τις καλύτερες που θα μπορούσαν να είναι. Οι παράγοντες αυτοί λειτουργούν αποτρεπτικά για πολλούς επαγγελματίες του χώρου.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε αναλυτικά, όλους τους λόγους που η απόφαση που πήρατε-να μη φύγετε φέτος το καλοκαίρι, δεν ήταν άσχημη. Ειδικότερα, σε περίπτωση που έχετε δεύτερες σκέψεις, σας θυμίζουμε 5 καλούς λόγους που ευτυχώς δεν φύγατε για σεζόν.

Oι 5 καλοί λόγοι που απορρίψατε τη σεζόν είναι:

  1. H ζέστη

Η ζέστη το καλοκαίρι στις κουζίνες είναι πραγματικά ανυπόφορη. Πόσο μάλλον όταν βρίσκεστε σε κάποιον προορισμό, όπου η ζέστη και η υγρασία κυριαρχούν. Κατά τη γνώμη μας, ωστόσο, το πιο δύσκολο, εάν βρίσκεστε σε παραθαλάσσιο προορισμό είναι πως ρεπό πολύ δύσκολα θα πάρετε, ενώ άδεια σχεδόν αποκλείεται. Κάθε μέρα θα βλέπετε από κοντά τη θάλασσα, ενώ ταυτόχρονα θα τη νιώθετε και τόσο μακριά σας. Θα ναι ένα άπιαστο όνειρο, μια επιθυμία που δε θα μπορεί να πραγματοποιηθεί. Έτσι, η ζέστη θα κορυφώνεται μέρα με τη μέρα και εσείς δε θα μπορείτε να ανταπεξέλθετε σε όλο αυτό.

Ας μην μιλήσουμε για τη ζέστη στο εσωτερικό της κουζίνας. Η ζέστη είναι τόσο έντονη, όσο και στην πόλη, μόνο που όπως είπαμε, στη σεζόν δεν έχετε χρόνο, ούτε την απαραίτητη άδεια για να βγείτε έξω και να ξεσκάσετε στη θάλασσα. Ή έστω, τόσο συχνά, όσο θα το κάνατε στις διακοπές σας σε ένα τέτοιο μέρος. Σίγουρα είναι πιο δύσκολο και εφιαλτικό από όσο μπορείτε να φανταστείτε. Είναι κάτι που μπορείτε να καταλάβετε μόνο εάν το έχετε ζήσει. Πόσο άβολο και φρικτό είναι, να είστε τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο μακριά από τη δροσιά.

2. H υπερβολική δουλειά

Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη. Δίκιο θα έχουν όσοι το λένε και εμείς το προσυπογράφουμε. Είμαστε αφέντες; Ναι! Πού; Στις κουζίνες μας! Άρα, δεν χρειάζεται να δουλεύουμε πολύ. Ειδικότερα, όταν αυτή η δουλειά βρίσκεται σε ένα τρομερό, παραθαλάσσιο μέρος, όπου όλοι πάνε για διακοπές και εσείς καίγεστε στα καζάνια της κολάσεως ή πιο γνωστά, στην κουζίνα. Ξέρετε τι είναι να βλέπετε τον κόσμο να κάνει μπάνιο, να τρώει, να κάνει βόλτες και εσείς να καίγεστε εκεί;

Όχι δεν ξέρετε. Γιατί δεν τους βλέπετε, αλλά τους ακούτε και τους φαντάζεστε. Το μη σταθερό ωράριο και η δουλειά σχεδόν επτά μέρες την εβδομάδα, σας καθιστά δέσμιους σε ένα πρόγραμμα που σας εμποδίζει να χαρείτε το καλοκαίρι, όπως σας αξίζει και να χαλαρώσετε, όπως ακριβώς ονειρεύεστε.

3. Τι είναι διακοπές;

Τι είναι διακοπές το καλοκαίρι; Από πότε έχετε να πάτε; Εάν πηγαίνετε σεζόν, η αλήθεια είναι ότι μπορεί να μη θυμάστε από πότε έχετε να πάτε διακοπές. Εάν μείνετε στην πόλη, είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή να κλείσει η επιχείρηση που εργάζεστε, ή έστω να πάρετε άδεια και να φύγετε για διακοπές. Όλοι αξίζουμε κάποιες μέρες διακοπών άλλωστε.

Για αυτό το λόγο, για εμάς, ειδικά εάν δουλεύατε ήδη- κάπου σταθερά- ίσως αξίζει καλύτερα να προτιμήσετε τις διακοπές σας..

4. Oι συνθήκες εργασίας

Καινούριοι συνάδελφοι και καινούριο περιβάλλον. Μια τέτοια αλλαγή πάντα είναι ριψοκίνδυνη και δε γνωρίζουμε ποτέ την έκβασή της. Για αυτό, ειδικά, εάν εργάζεστε ήδη και ακόμα και αν τα χρήματα είναι καλύτερα, ίσως ταραχτείτε, εάν αλλάξετε περιβάλλον. Με την προϋπόθεση πάντα, πως είστε ευχαριστημένοι ήδη, με το περιβάλλον εργασίας στο οποίο βρίσκεστε.

5. Δεν χρησιμοποιούν την Orderit

Υπάρχει πάντα το ρίσκο, η επιχείρηση που θα πάτε για σεζόν να μη χρησιμοποιεί την Orderit. Η Orderit είναι η νούμερο ένα εφαρμογή για τις κουζίνες με σκοπό την άμεση και γρήγορη επικοινωνία με τους προμηθευτές σας. Φανταστείτε να μην το χρησιμοποιούν. Πόσος χαμένος χρόνος και άσκοπες ώρες σε τηλέφωνα και αναρίθμητες συζητήσεις καθημερινά, μέχρι να βγάλετε κάποια άκρη.

Το καλοκαίρι ξέρουμε ότι είναι μια αρκετά δύσκολη εποχή για να δουλεύετε γενικά, πόσο μάλλον σε κουζίνα. Εδώ, μπορείτε να δείτε τι ισχύει και με τις υπόλοιπες εποχές.

Μπορείτε να βρείτε την Orderit στο Instagram εδώ.