Brand awareness: 3+1 τρόποι για να το αυξήσετε στο εστιατόριό σας

Το brand awareness είναι ο σημαντικότερος τρόπος για να εξασφαλίσετε την επιτυχία της επιχείρησής σας. Είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να μάθει το κοινό την επιχείρησή σας και αυτά που προσφέρετε, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί σε περισσότερους πελάτες, άρα περισσότερα έσοδα στο εστιατόριό σας. Το να γίνει μια επιχείρηση από απλό εστιατόριο "brand" είναι ένας δρόμος με εμπόδια και συνεχή προσπάθεια. Eίναι πολύ σημαντικό το εστιατόριό σας να ταυτίζεται με ένα χαρακτηριστικό και να διαφοροποιείται με αυτόν τον τρόπο από τα άλλα της αγοράς. Φανταστείτε στο μυαλό των πολιτών το εστιατόριο στο οποίο εργάζεστε να ταυτίζεται με την φροντίδα, την ποιότητα ή την γεύση.

Όσο πιο πετυχημένο brand είναι ένα εστιατόριο, τόσο περισσότερο επωφελείστε κι εσείς ως chef του εστιατορίου αυτού, αφού η φήμη του εστιατορίου που εργάζεστε σίγουρα συνδράμει και στη δική σας φήμη.

3+1 τρόποι για να αυξήσετε το brand awareness στην επιχείρηση που εργάζεστε

Brand awareness: 3+1 τρόποι για να το αυξήσετε στο εστιατόριό σας
  1. Χρησιμοποιήστε στρατηγικές marketing που λειτουργούν για την επιχείρησή σας.

To να βρείτε ποιες είναι οι κατάλληλες στρατηγικές marketing για το χτίσιμο του brand σας, δεν είναι δική σας αρμοδιότητα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε εσείς για να ενισχύσετε το ρόλο της επιχείρησής σας και να διαγράψετε λαμπρή πορεία σε αυτήν είναι να καταλάβετε πόσο σημαντική είναι μια εταιρεία digital marketing για το χτίσιμο του brand στο εστιατόριό σας.

Οι στρατηγικές που θα ακολουθηθούν σχετίζονται με το κοινό στο οποίο στοχεύετέ ως εστιατόριο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας. Τέτοιες μπορεί να είναι: η διαφήμιση στα social media, σε μια εφημερίδα, ή στην τηλεόραση. Η πιο επιτυχημένη διαφήμιση πάντως που μπορείτε να τρέξετε και σηματοδοτεί τη δημιουργία του brand είναι στα social media, όπου καθορίζεται πολύ εύκολα το κοινό που επιθυμείτε να προσεγγίσετε και σε σχέση αποτελέσματος και τιμής έχει την καλύτερη λειτουργικότητα.

Ακόμα, μπορείτε να ενισχύσετε τις διαφημίσεις σας με το marketing περιεχομένου στους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το marketing περιεχομένου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσελκύσετε τους πελάτες σας παρέχοντας ελκυστικό περιεχόμενο σχετικά με το τι θέλει να δει ο πελάτης σας. Είναι από τους καλύτερους τρόπους να δημιουργήσετε brand awareness, επειδή αναλόγως με το τι ανεβαίνει στα social media σας, δημιουργείτε και το προφίλ της εταιρίας σας προς το κοινό-στόχο. Επιπλέον, το marketing περιεχομένου επιτρέπει, επίσης, στους πελάτες σας να μάθουν βασικές πτυχές της επιχείρησής σας ή μοναδικές προτάσεις που μπορεί να μην έχουν άλλα εστιατόρια, όπως μοναδικά συστατικά ή εκπληκτικές συνταγές.

2. Δημιουργήστε ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα social media, όπως είναι το Facebook, το Instagram και το TikTok είναι σωτήρια για την επιχείρησή σας, ώστε να σας μάθει όλο και περισσότερος κόσμος και να εδραιωθείτε μέσα από αυτά. Φανταστείτε να δημοσιεύετε στα προσωπικά σας μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στο προφίλ της επιχείρησής σας φωτογραφίες από το φαγητό που φτιάχνετε. Εάν οι πελάτες σας μπορούν να δουν το υπέροχο περιεχόμενο που δημοσιεύετε και παράγετε και το πόσο λαχταριστά είναι τα αποτελέσματά σας, θα θέλουν να έρθουν για να τα δοκιμάσουν μόνοι τους! Όλο αυτό οδηγεί και σε συνολικό χτίσιμο του brand σας από στόμα σε στόμα διαφήμιση του εστιατορίου σας, με αποτέλεσμα την ταχεία αναγνωσιμότητά και το χτίσιμο του brand σας.

Μπορείτε πάντα να εναποθέσετε την ευθύνη των μέσων κοινωνικής δικτύωσής σας στην digital marketing επιχείρηση που θα συνεργάζεστε.

3. Προσφέρετε δωρεάν δείγματα

Τα δωρεάν δείγματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φέρετε καινούριους πελάτες και να διατηρήσετε τους ήδη υπάρχοντες. Εάν δεν σας ελκύει η ιδέα του δωρεάν δείγματος (πχ έξω από το εστιατόριό σας να υπάρχει ένα mini μπουφές με διάφορα προϊόντα που θα μοιράζετε στους περαστικούς), μπορείτε να δοκιμάσετε να προσελκύσετε πελάτες σε εκθέσεις που μπορεί να υπάρχει πληθώρα δυνάμει πελατών και με αυτόν τον τρόπο να μάθει για τις γεύσεις που προσφέρει το εστιατόριό σας και να τις καταλάβει.

Τέτοιες εκθέσεις μπορεί να είναι οι εμπορικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται από διάφορους φορείς ανά τακτά χρονικά διαστήματα ή διάφορα φεστιβάλ. Εκεί δεν χρειάζεται να δώσετε απλά δείγμα. Μπορείτε να συμμετέχετε προσφέροντας το φαγητό σας κανονικά.

3+1 Οrderit

Με την orderit σχηματίζετε το brand awareness σας και όχι μόνο. Είναι ο τέλειος τρόπος για να εργάζεστε με δημιουργικότητα, έμπνευση και με λιγότερο άγχος. Δεν χρειάζεται να ασχολείστε διαρκώς με τη διαδικασία της παραγγελιοληψίας, αφού ο χρόνος και η δυσκολία της συγκεκριμένης διαδικασίας έχει σχεδόν εκμηδενιστεί. Πλέον, έχετε άπλετο χρόνο να ασχοληθείτε με όλα τα παραπάνω και κυρίως με τη διαδικασία της μαγειρικής, της δημιουργίας και του στησίματος του πιάτου. Μάθετε περισσότερα για την orderit εδώ και βρείτε το στο Instagram εδώ.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, το εστιατόριο που εργάζεστε θα πετύχει στο κομμάτι του branding. Να θυμάστε πως για να χτίσετε ένα ισχυρό brand, χρειάζεται χρόνος, προσπάθεια και πειραματισμός. Δε φτάνει μόνο να έρθει ο πελάτης στο εστιατόριό σας. Θα πρέπει να ξαναέρθει ή έστω να εντυπωσιαστεί από εσάς. Έτσι, η ποιότητα του φαγητού και των υλικών σας θα πρέπει να συμβαδίζουν με την ποιότητα των παραπάνω συμβουλών, δηλαδή κορυφαία τα social media θα πρέπει να συμβαδίζουν με κορυφαία ποιότητα φαγητού.